Ethernet switches and Media converters can be integrated into EPLAN projects
| 18 mei 2021

ETHERNET-SWITCHES EN MEDIA-OMVORMERS KUNNEN NU NAADLOOS IN EPLAN-PROJECTEN WORDEN GEÏNTEGREERD

Voldoet aan de nieuwe Eplan EDS-standaard

Meer dan 20 Ethernet-switches en mediaconverters van EKS Engel Fiber Optic Systems zoals de e-light-100, e-light-1000, e-light-100-2MA, e-light-1000-4GM, e-light-100-XS, e-light-1000-XSG en e-light-1100-4AC product range zijn opgenomen in het Eplan Data Portal. Omdat ze allemaal voldoen aan de vereisten van de nieuwe Eplan Data Standard (EDS), die de kwaliteit van artikel- en apparaatgegevens verhoogt, kunnen ze naadloos worden geïntegreerd in EPLAN-projecten. Vooral gebruikers uit de machinebouw, installatiebouw, schakelkastbouw en installatietechniek profiteren hiervan. Dit komt doordat het Eplan-platform, dat softwareoplossingen biedt voor elke engineeringdiscipline, virtuele ontwikkeling en ontwerp mogelijk maakt. Zo kan de bedrading van machines of schakelkasten worden gesimuleerd met een digital twin, waardoor fouten in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord en verholpen.

Om producten in het Eplan Data Portal te kunnen gebruiken, moeten fabrikanten eerst een importlijst invullen die naast productafbeeldingen de volgende informatie in het Duits en Engels bevat: onderdeelnummer, typenummer, ordernummer, fabrikant, benaming, afmetingen, gewicht , en alle elektrotechnische informatie uit de databladen, inclusief STEP-bestanden (Standard for the Exchange of Product model data).

De informatie van de fabrikant is echter vaak onvolledig, wat problemen kan veroorzaken bij het ontwerp. Om deze reden is met EDS een nieuwe premium datastandaard geïntroduceerd, die per product wordt toegewezen en op de homepage wordt weergegeven. In samenwerking met het in Freiburg gevestigde servicebedrijf Alexander Bürkle zijn de importlijsten van Ethernet-switches en mediaconverters van EKS Engel zo opgesteld dat ze allemaal dit keurmerk hebben gekregen. Het geeft gebruikers aan dat de apparaat gegevens Eplan-compatibel zijn en via slepen en neerzetten naar projecten kunnen worden overgebracht.

Media omvormers

Managed Ethernet Switches

Unmanaged Ethernet Switches

Delen