Gigabit media omvormer voor multimode of singlemode glasvezel
| 17 sep 2018

Gigabit Ethernet naar multimode of singlemode glasvezel omvormer

eks Engel presenteert de nieuwe Ethernet media converters e-light 1000XS-G en e-light 1000XS-GP die specifiek zijn ontworpen voor industriële toepassingen zoals het netwerken van machines of IP-camera's. Beide apparaten hebben elk een elektrische en een optische poort, die datasnelheden tot 1 Gbit/s ondersteunen. De extreem korte latency-cut-through-modus zorgt voor een communicatie zonder enige vertraging en tussentijdse opslag. Verder verbindt de e-light 1000XS-GP apparaten via PoE/PoE+ met een vermogen van 30 Watt.

De media omvormers kunnen op een DIN-rail worden gemonteerd en hebben een metalen behuizing met poedercoating. Vanwege de kleine afmetingen (85 x 63 x 26 mm) kunnen deze worden geïnstalleerd in kleine verdeelkasten of camerabehuizingen. Bovendien zorgt een uitgebreid temperatuurbereik van -40°C tot +70°C voor een betrouwbare werking.

De media omvormers zijn leverbaar met SC-connectoren voor multimode of singlemode glasvezels voor afstanden tot 30 km. De RJ45 Ethernet-poort ondersteunt Auto-Negotiation en Auto MDI / MDI-X. LED's op het front paneel geven de status van de 12-60 VDC voeding, de PoE-status en de datalink weer.

Naar product pagina 

Delen