M2Me Machines op afstand beheren
5 sep 2016

M2M, Machine op afstand beheren, RAS routers

Cloud oplossing met 3G+/4G routers en M2Me client software.

Etic-Telecom, fabrikant van slimme 3G+ en 4G oplossing, introduceert de M2Me client software.
Samen met de RAS router familie en de M2Me cloud server van Etic-Telecom, beschikt men over een totaal oplossing voor het op afstand beheren en controleren van machines.
Op deze manier wordt er een veilige VPN internet verbinding gerealiseerd vanaf een smartphone, tablet of desktop computer met de verschillende apparaten op afstand zoals HMI terminal, PLC, PC of elk type controler.

De interfaces van de op afstand te beheren machines kan zijn Ethernet, RS232, RS485, USB of WiFi.
Waneer de configuratie software, van de PLC of controller fabrikant, geschikt is voor mobiele apparaten dan kan men deze hiervoor ook gebruiken. In dat geval kan men de M2Me APP downloaden van de Google play store. Eind 2016 is er ook een APP beschikbaar voor de iPhone.
Het is ook mogelijk om een Android applicatie van een PLC fabrikant (Vijeo Design'Air, Simatic S7, HMI Remote Viewer ...) of door derde ontwikkeld SCADA toepassing te gebruiken alsof men lokaal met de machine is verbonden. M2Me gebruikers moeten zich indentificeren zodat de VPN tunnel beveiligd is tegen ongewenste indringers.

De M2Me oplossing is compatibel met de belangrijkste leveranciers van industriëleapparatuur zoals
Schneider, Siemens, Rockwell, Mitsubishi, ABB, Moeller, Fanuc, B&R, SEW etcetera.
Kabels of adapters voor deze fabricaten zijn beschikbaar.

De RAS router familie ondersteunt 3G+ voor wereldwijde toepassingen of 4G voor Europese netwerken (optioneel voor de USA of China).
Er zijn verschillende uitvoeringen met WAN interfaces zoals Ethernet, 3G/4G of WiFi.
De M2Me interface kan zijn Ethernet (1 tot 4 poorten), RS232, RS485, USB of WiFi.
Afhankelijk van de uitvoering kan een digitale ingang worden gebruikt voor het versturen van een alarmbericht middels SMS of email (met Pack-ALert).
Alle routers kunnen worden beveiligd met een gebruikersnaam en paswoord en hebben een Firewall en filter functionaliteit.

Door het aanvragen van een tijdelijke licentie is het mogelijk om de M2Me client software te testen en te evalueren.

Naar product pagina

Delen