WiFi in ATEX omgeving met WaveNet-EX
| 13 feb 2020

WiFi in ATEX omgeving met WaveNet-EX

De WaveNet-Ex van ACKSYS Communication & Systems is een alles-in-één WiFi-apparaat (access point, client, repeater, router & Mesh-Point functionaliteit) en ontworpen voor toepassingen in ATEX zone-1, explosiegevaarlijke zones. De aluminium behuizing is perfect geschikt voor toepassingen in de chemische industrie, raffinaderijen, gasstations en zeer stoffige locaties. De roesvrijstalen uitvoering is bestand tegen zoutwater en is geschikt voor toepassingen op zee en havens.

De WaveNet-Ex is ideaal voor draadloze bediening van zware machines, lokaliseren van mensen en goederen en andere diensten zoals evacuatiesignaleringssystemen, VoIP draadloze telefoons, datacommunicatie met smartphones of tablets en IP-videoverbindingen.

De multi-streams MIMO-technologie zorgt voor een betere dekking van het WiFi netwerk, hogere gegevensdoorvoer en betrouwbaarheid van de radioverbinding. De speciale antenne connectoren zorgen voor een intrinsieke barrière waardoor het gebruik van niet-ATEX-antennes mogelijk is wat zorgt voor lagere installatiekosten en verhoging van de flexibiliteit van de installatie.

Met de ACKSYS WaveManger & WaveViewer software kan de WaveNet-EX worden geconfigureerd en beheerd voor routing, filtering en beveiligingsfuncties (WPA2-Enterprise, Radius, DoS, Firewall etc..) kunnen worden ingesteld voor een veilige draadloze 2,4/5GHz datacommunicatie verbinding. De WaveNet-EX wordt gevoed met een 18 – 60VDC voeding of via de Ethernet interface met PPoE @ 24 VDC or PoE @ 48 VDC en werkt met elk industrieel Ethernet protocol. To English version

Naar product pagina

Persbericht in:
etotaal

Delen