Inloggen
Selecteer NL | EN
A - A - A

PC104 ofwel PC/104 en PC/104-Plus embedded industriële computer kaarten met Atom processor.

PC104, PC/104 of PC104-Plus, is een populaire standaard vormfactor voor kleine embedded computer modules die veel gebruikt worden in industriële- en automotive toepassingen. PC104 dankt zijn naam aan het aantal pinnen (104) dat wordt gebruikt om de kaarten elektrisch met elkaar te verbinden en is in feite een ISA-bus. PC104-Plus is een uitvoering met ISA en PCI slot. PC/104 kaartjes zijn veel kleiner dan ISA-bus kaarten en worden elektrisch met elkaar verbonden door ze te stapelen. Door middel van afstandbussen op de vier hoeken worden de kaarten mechanisch met elkaar vebonden. Omdat PC104 in wezen een PC is met een andere vormfactor, kunnen de meeste programma's die ontwikkeld zijn voor een PC worden gebruikt in een PC104 systeem. Hierdoor worden de kosten voor de ontwikkeling voor hard- en software sterk verlaagd.
PC/104 gebaseerde systemen worden gebruikt in toepassingen waar een laag energieverbruik, grote temperatuur verschillen en een robuuste mechanische opbouw van belang is.
Dit wordt oa gerealiseer met Intel Atom processoren zoals de n450, d525 en n550.
Een ontwikkel kit behoort tot de mogelijkheden.
 

PC/104 CPU PC/104 Datacommunicatie PC/104 Input Output PC/104 Power Supply
PC/104 embedded CPU PC/104 Datacommunicatie PC/104 Input Output PC/104 voeding

 

PC/104 embedded modules

Bijna alles wat je kunt bedenken is beschikbaar als een PC104 module. zo zijn er computer kaarten maar ook kaarten met  seriële poorten, analoge en digitale I/O, video controllers (frame grabbers), maar ook meer exotische modules zoals GPS-ontvangers, voertuig voedingen en draadloze communicatie (WiFi en GSM/UMTS). Een stapel (stack) embedded PC104 modules kan worden bevestigd als onderdeel van een grotere printplaat  maar ook in een kleine behuizing voor stand-alone toepassingen. PC/104 kaarten worden gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen zoals:
• robotisering
• industriële besturingen
• voertuig besturingen (automotive)
• klimaatbeheersing (domotica)
• defensie materieel
 

PC/104 industriële computer kaarten:

Industriële computer kaarten: