SHDSL Ethernet extender, XSLAN+
4 jul 2019

SHDSL Ethernet extender, XSLAN+

Afstand tussen Ethernet apparatuur vergroten met telefoonkabel.

Met de XSLAN+ modules van Etic Telecom kan de afstand van de Ethernet verbinding tussen apparatuur met een Ethernet aansluiting worden vergroot. Normaal gesproken is deze afstand 100m met UTP kabel. De bekabeling tussen de XSLAN+ modules is een standaard telefoonkabel van 0,9mm twisted pair. Afhankelijk van de afstand kunnen data snelheden tot 60Mb/s worden bereikt. De verschillende uitvoeringen zijn voorzien van 2 of 4 Ethernet poorten en één of twee SHDSL aansluitingen voor de telefoondraad. Met de uitvoering met twee SHDSL aansluitingen is het mogelijk om een Daisy Chain netwerk te creëren. In een dergelijke uitvoering van de XSLAN+ module zit de bypass optie die er voor zorgt dat de verbinding niet wordt onderbroken bij de uitval van een module. Ook zijn er uitvoeringen die, naast de Ethernet aansluiting, ook nog twee seriële poorten bevatten.
De configuratie van de XSLAN+ gebeurt via een HTML user interface. De XSLAN+ modules zijn voorzien van de 1:1 NAT-functie (nl. 1 : 1 Network Adress Translation). Met deze oplossing kunt u eenvoudig een machine met een industrieel netwerk verbinden zonder het fabrieks-IP-adres van deze machine te wijzigen.

De elektronica is ondergebracht in een IP20 behuizing van 136 x 47 x 142mm (H x B x D) en is geschikt voor DIN-rail montage. De module heeft een redundante voeding aansluiting met ingangspanning van 10 .. 60VDC en een werktemperatuur van -20°C tot +60°C bij een relatieve vochtigheid van 5 .. 95% (non condensing). De datasnelheid is 5,7Mb/s over een afstand van 3,7km met 1x twisted pair van 0,9mm, bij 4x twisted pair kan datasnelheid oplopen tot 60Mb/s over een afstand van 0,7km.

Naar product pagina

Delen